Möt finländska experter inom utbildning och undervisning

Är du intresserad av att fördjupa dig i det finländska skolsystemet och se hur pedagogisk teori förverkligas i klassrummet? Vill du att vi skräddarsyr ett program där du får svar på just dom frågor du vill ställa?

Skiljer sig skolan i Finland från skolan i övriga Norden? Varför klarar sig Finland så bra i Pisa-undersökningarna? Är det sant att det råder arbetsro i den finländska skolan? Varför är finländska lärare stolta över sitt yrke? Finns det ett samband mellan att svenska barn i svenska skolor trivs bättre men klarar sig sämre än finska barn i finska skolor? Känner lärare, elever, rektorer och föräldrar en högre grad av tillit till varandra och varifrån kommer denna tillit?

PISA 2015

Island Sverige Norge Danmark Finland OECD
Läsförståelse 482 500 513 500 526 493
Matematik 488 494 502 511 511 490
Naturvetenskap 473 493 498 502 531 493
Summa 1443 1487 1513 1513 1568 1476

Vad erbjuder vi?

Helsingfors universitets utbildnings- och utvecklingstjänster HY+ erbjuder kundanpassade professionella studiebesök på svenska (och engelska) som är utformade för att visa finsk praxis inom utbildningssektorn.

Efter studiebesöket kan du:

  • Dra nytta av finska innovativa metoder i ditt eget sammanhang.
  • Använda konkreta idéer för att utveckla din skola.
  • Använda en del finländska läromedel i din skola,
  • Dra lärdom av den senaste pedagogisk forskning och praxisen i Finland.

För grupper och individer

Besöken är anpassade för lärare, rektorer, administratörer, studenter och alla andra som är intresserade av det finländska utbildningssystemet och kan vara 1-5 dagar långa. Vi erbjuder skräddarsydda program för grupper om 10 personer eller fler.

För privatpersoner erbjuder vi ett standardprogram två gånger per år (på engelska) som ger en helhetsbild av det finländska utbildningssystemet. Fråga mer av eduvisits-uh@helsinki.fi.

Exempel på vad vi kan försöka ordna:

Allmänt

Grundat 1640, Helsingfors Universitet är därmed det äldsta universitetet i Finland. Med sin studerandemängd på 36,500 är det även det största universitetet i Finland och ett av världens ledande mångvetenskapliga universitet. Helsingfors Universitet har konstant placerat sig bland topp 100 universiteten i hela världen. Lärarutbildningen är en av universitetets främsta kompetenser.

Om Helsingfors Universitetet Om utbildning i Finland

Researrangemang och fritidsaktiviteter

Researrangemang och fritidsaktiviteter